Caracteristici:
- Putere: 600 W
- capacitate: 750- 900 g
- 12 programe
- functie mentinere cald: 60 minute
- 3 nivele de rumenire: deschis, mediu, inchis
- timer: maxim 13 ore
- paleta si cuva anti-adezive detasabile
- pahar si lingurita pentru masurare
- picioruse anti-alunecare
- culoare: alb
Programe
Programul 1: Paine de baza
Pentru paine alba si mixta, pentru care se utilizeaza faina de grau sau de secara. Painea are o consistenta compacta. Puteti regla gradul de rumenire prin actionarea butonului COLOR (culoare).
Programul 2: Paine frantuzeasca
Pentru paine usoara din faina fina. Painea pregatita prin acest program va avea o coaja mai crocanta si va fi mai pufoasa. Acest program nu este recomandat in cazul retetelor pentru care se foloseste unt, margarina sau lapte.
Programul 3: Paine din faina integrala
Pentru paine din diverse tipuri de faina integrala, care necesita o durata mai mare de framantare si crestere (de exemplu, faina integrala de grau si faina de secara). Painea va fi mai compacta si mai grea.
Programul 4: Paine rapida
Framantare, crestere si coacere intr-un timp mai scurt decat cel necesar pentru prepararea painii de baza. Painea coapta prin intermediul acestui program este de obicei mai mica si are o textura mai densa.
Programul 5: Paine dulce
Pentru paine care contine sucuri de fructe, fulgi de cocos, stafide, fructe uscate, ciocolata sau adaos de zahar. Data fiind durata mai mare de crestere, painea va fi mai usoara si mai aerata.
Programul 6: Ultrarapid I
Pentru framantarea, cresterea si coacerea intr-un timp mai scurt a painii cu o greutate de 700 g. In mod normal, painea pregatita prin intermediul acestui program este mai mica si mai tare decat cea pregatita prin programul pentru
Paine rapida.
Programul 7: Ultrarapid II
Acest program are caracteristicile programului 6, dar pentru paine cu o greutate de 900 g.
Programul 8: Aluat
Framantare si crestere dar fara coacere. Scoateti aluatul si folositi-l pentru a pregati chifle, pizza, paine la abur etc.
Programul 9: Gem
Fierberea gemurilor si a marmeladei.
Programul 10: Prajituri
Framantare, crestere si coacere, dar crestere cu bicarbonat de sodiu sau praf de copt.
Programul 11: Sandvis
Framantarea, cresterea si coacerea painii pentru sandvisuri. Pentru coacerea painii cu textura usoara si coaja mai subtire.
Programul 12: Coacere
Pentru coacerea suplimentara a painilor care sunt prea usoare sau nu sunt coapte suficient. Acest program nu presupune framantare sau crestere.
Prepararea painii
1. Asezati cuva pentru paine in pozitie, apoi rotiti-o in sens orar pana la fixarea acesteia printr-un clic. Fixati paleta de framantare pe axul de antrenare. Se recomanda umplerea orificiului cu margarina rezistenta la caldura inainte de montarea paletei de framantare, pentru a evita lipirea aluatului de paleta. Astfel, paleta de framantare va putea fi scoasa mai usor din paine.
2. Puneti ingredientele in cuva pentru paine. Va rugam sa respectati ordinea indicata in reteta. De obicei, se pune prima data apa sau lichidul, apoi se adauga zaharul, sarea si faina, drojdia si praful de copt fiind intotdeauna adaugate la final.
3. Faceti cu degetul o mica adancitura in partea de sus a masei de faina si adaugati drojdie in acea adancitura, asigurandu-va ca aceasta nu intra in contact cu ingredientele lichide sau cu sarea.
4. Inchideti capacul cu grija si introduceti stecarul in priza de curent.
5. Apasati butonul MENU pana la selectarea programului dorit.
6. Apasati butonul COLOR pentru a selecta culoarea cojii.
7. Apasati butonul LOAF SIZE pentru a selecta dimensiunea dorita.
8. Setati durata de temporizare prin apasarea butonului sus sau jos. Acest pas poate fi omis in cazul in care doriti ca masina de facut paine sa inceapa sa functioneze imediat.
9. Apasati o data butonul START/STOP pentru a porni functionarea, iar indicatorul se va aprinde.
10. In cazul utilizarii programelor pentru paine de baza, paine frantuzeasca, paine din faina integrala, paine dulce, sandvisuri sau prajituri, functionarea va fi insotita de semnale sonore. Acestea va atentioneaza in vederea adaugarii ingredientelor. Deschideti capacul si adaugati ingrediente. Este posibil sa iasa abur prin orificiul din capac in timpul coacerii. Acest lucru este normal.
11. La finalizarea procesului, aparatul va emite un semnal sonor. Puteti mentine apasat butonul START/STOP timp de aproximativ 2 secunde pentru a opri procesul si a scoate painea. Deschideti capacul si, utilizand manusi pentru cuptor, rotiti cuva pentru paine in sens antiorar si scoateti-o.
12. Lasati cuva pentru paine sa se raceasca inainte de a scoate painea. Apoi utilizati o spatula antiaderenta pentru a desprinde painea de pe cuva.
13. Intoarceti cuva pentru paine cu susul in jos, pe un gratar de racire sau pe un fund de lemn curat, apoi scuturati usor pana cand painea cade din cuva.
14. Inainte de feliere, lasati painea sa se raceasca timp de aproximativ 20 de minute. Va recomandam sa feliati painea cu un cutit electric sau cu lama zimtata, deoarece taierea cu un cutit normal poate duce la deformarea painii.
15. Daca nu sunteti in camera sau daca nu ati apasat butonul START/STOP la finalul operatiei, painea va fi mentinuta la cald in mod automat timp de 1 ora. La finalul operatiei de mentinere la cald, aparatul va emite 10 semnale sonore.
16. Scoateti intotdeauna stecarul din priza la finalul procesului de preparare a painii sau atunci cand nu folositi aparatul.
Deocamdata nu exista review-uri.